Repatrierea decedatilor pe cale terestra

 

Niciodata nu suntem pregatiti sa facem fata unui eveniment precum o inmormantare, atat din punct de vedere sentimental cat si financiar. De aceea, in astfel de situatii este bine sa apelati la firme specializate care se ocupa cu transport international funerar si repatriere decedati pentru ca ramasitele persoanei decedate peste hotare sa fie aduse acasa in conditii prielnice atat din punct de vedere igienic cat si legal.

Repatrierea este o procedura ce presupune intocmirea unui numar mare de acte si efectuarea unor demersuri care necesita nu doar timp, cat si cunostinte. Daca nu ati trecut printr-un astfel de eveniment, este posibil sa nu faceti fata singuri la toate problemele care intervin in asemenea cazuri. Fara a mai lua in calcul si faptul ca o familie care trece prin asemenea momente, nu se va putea ocupa de mai nimic. Daca tragedia are loc intr-o alta tara si persoana decedata trebuie repatriata atunci o firma de pompe funebre este cea mai buna varianta, avand in vedere parteneriatele avute in toate colturile lumii, parteneriate din domeniul pompelor funebre, colaborari cu companii aeriene si institutii guvernamentale ce faciliteaza obtinerea tuturor documentelor si avizelor necesare repatrierii.

Prin transport international funerar intelegem atat repatriere pe cale terestra, aeriana cat si transport cenusa, variante dintre care familia indoliata poate alege. Daca persoana draga trecuta in nefiinta nu si-a manifestat dorinta referitoare la inmormantare de-a lungul vietii atunci este de datoria familiei sa opteze pentru varianta cea mai potrivita si desigur convenabila pentru ei. Dintre acestea, cel mai des utilizata si cea mai ieftina ca si costuri o reprezinta varianta de repatriere decedati pe cai rutiere. Totodata, aceasta este si cea mai rapida si care presupune intocmirea unui numar mai mic de documente in caz de transport international funerar.

Repatrierea pe cale terestra este un serviciu care presupune ridicarea unei persoanei decedate de la domiciliu/azil/morga/spital si depunerea acestuia intr-un sicriu special conceput pentru repatriere decedati pe cai rutiere, sicriu captusit cu zinc. Masinile pe care vi le punem la dispozitie pentru transport sunt dotate cu sisteme speciale de control al temperaturii pentru a conserva trupul la temperature optima. In caz de repatriere pe cale terestra, nu este necesara imbalsamarea corpului insa, daca familia totusi doreste acest lucru, se poate realiza. Acesta tip de transport se efectueaza de la adresa la adresa, din localitatea unde a survenit decesul direct la adresa din tara de destinatie, unde familia decedatului locuieste. In indatoririle firmei de servicii funerare intra de asemenea si obligatia de a intocmi toate documentele ce survin intr-un serviciu de repatriere decedati.  Personalul firmei noastre se va ocupa de toate interactiunile cu autoritatile abilitate in vederea obtinerii tuturor documentelor, avizelor si certificatelor necesare. Repatrierea de aceste este rezolvata foarte rapid, este mai ieftina, si presupune mai putine documente de completat si intocmit

Daca va aflati in situatia de a necesita serviciul de repatriere decedati, personalul noastra va sta la dispozitie 24h din 24h pentru a va oferi toate informatiile necesare si pentru a va indruma catre toti pasii ce trebuie urmati intr-o astfel de situatie.