Repatriere decedati America

 

Repatrierea trupurilor cetatenilor romani decedati in afara granitelor reprezinta o problema majora pentru Romania, repatrierea fiind costisitoare din cauza preocedurilor obligatorii, astfel incat dorim sa venim in ajutorul dumneavoastra pentru ca demersurile sa se desfasoare cu cea mai mare usurinta posibila. In momentul in care va confruntati cu decesul unui cetatean roman ce la momentul decesului se afla in America, se recomanda ca familia decedatului sa contacteze o firma de servicii funerare in vederea unui serviciu funerar complet pentru ca aceasta sa se poata ocupa de tot ceea ce tine de procedura de repatriere a trupului neinsufletit in tara sa natala.

 

repatriere decedati america

 

Repatrierea persoanelor decedate este unul dintre serviciile pe care firma noastra, cu o vechime considerabila in spate, le ofera. Putem realiza repatrierea de oriunde din lume, fie ca vorbim de o tara din Comunitatea Europeana sau despre repatriere decedati America. Noi ne vom ocupa de tot ceea ce inseamna procurarea documentelor pentru , pentru ca familia sa poate primi corpul neinsufletit al cetateanului roman pentru a-i oferi o inmormantare decenta la care sa poata sa isi ia ramas bun toti cei care l-au cunoscut.

 

 

           

 

Fie ca discutam despre transport funerar international pe teritoriul Romaniei sau repatriere decedati America sunt necesare urmatoarele documente, insa acestea pot diferi de la tara la tara:

 

  • Certificatul de nastere si de casatorie a persoanei decedate.
  • Cartea de identitate a persoanei decedate sau daca aceasta e de negasit o dovada de identitate de la Serviciul de Evidenta a persoanelor.
  • Certificatul de deces eliberat de autoritatile din tara in care s-a produs decesul (apostilat dupa este cazul).
  • Traducerea autorizata si legalizata la notar a certificatului de deces (traducator + notar).
  • Pasaportul mortuar; pasaportul mortuar se elibereaza de ambasadele sau consulatele Romaniei (pentru transportul urnelor cu cenusa cremata nu este necesar un pasaport mortuar).
  • Taxa de timbru.
    transport international USA

 

Cat despre costuri repatriere decedati America, acestea variaza. Diferita de localitatea in care a avut loc decesul si locul unde trebuie repatriat defunctul. In functie de numarul de kilometri parcursi si sicriul cu care se va face repatrierea, tariful poate diferi. Si modalitatea pentru care se va opta pentru revenirea in tara a decedatului terestra sau aeriana va conta in efectuarea unui calcul. Cand decesul are loc pe autostrada, de exemplu, facand referire la transport international, repatrierea persoanei decedate presupune costuri mari privind: taxe pentru preluarea persoanei decedate de la locul accidentului, taxa pentru transportul persoanei decedate si pastrarea acesteia la camera frig. Acestea sunt costuri foarte mari pe care familia trebuie sa le suporte. Noi vom incerca, desigur, sa ne incadram in posibilitatile financiare ale familiei pentru ca acestia sa nu trebuiasca sa isi faca griji si pentru partea financiara.

In caz de repatriere decedati America varianta cea mai potrivita o reprezinta transportul aerian.  Pregatirea si transportul aerian al trupului neinsufletit sunt facute in conformitate cu legile Statele Unite si in unele cazuri nu corespund standardelor din Romania. In plus, legile si procedurile locale pot face ca repatrierea sa fie un proces de durata. In general, timpul necesar pentru efectuarea repatrierii este de 10 pana la 14 zile, dar durata procedurilor depinde de circumstantele decesului.

In astfel de cazuri va recomandam sa apelati la firma noastra care va ofera un serviciu funerar complet pentru a va ajuta cu tot ceea ce presupune documentatie in vederea repatrierii. Ne vom ocupa indeaproape de toate demersurile necesare pentru ca repatrierea sa se desfasoare in conditii optime din punct de vedere legal si igienic si intr-un timp cat mai scurt.