Sari la conținut

Proceduri esențiale la sosirea în România a repatriaților decedați din Europa

Introducere:
Repatrierea decedaților este un aspect sensibil al procesului de gestionare a decesului în străinătate. Această situație poate fi dificilă pentru familiile îndurerate care își doresc să aducă înapoi acasă corpul celor dragi. În acest articol, ne propunem să oferim informații cuprinzătoare despre procedurile și aspectele implicate în repatrierea decedaților din Europa în România, astfel încât să ajutăm familiile să înțeleagă și să gestioneze în mod adecvat acest proces dificil.

I. Contactați autoritățile competente:

Primul pas esențial este să contactați imediat autoritățile competente în țara în care a avut loc decesul și în România. În țara gazdă, efectuați o sesizare la autoritatea responsabilă cu evidența populației sau la oficiul consular al României, pentru a obține documentele necesare pentru repatriere. La fel, luați legătura cu autoritățile consulare române din țara respectivă pentru a obține asistență și informații suplimentare.

II. Încheierea formalităților la autoritățile locale:

Pentru a permite repatrierea, vor exista anumite etape de urmat în țara unde a avut loc decesul. Acestea pot include obținerea unui certificat de deces, completarea unui formular de repatriere și obținerea aprobării din partea autorităților competente. Asigurați-vă că sunteți în contact permanent cu autoritățile locale pentru a finaliza respectarea tuturor procedurilor necesare.

III. Contractarea unei companii funerare specializate:

Pentru a coordona repatrierea în siguranță a decedatului în România, este recomandat să contactați o companie funerară specializată în servicii de repatriere internațională. Aceștia vor avea experiență în gestionarea tuturor formalităților și vor asigura transportul corespunzător al corpului decedatului. Compania funerară vă va ghida, de asemenea, în privința documentelor necesare și a cerințelor legale pe care trebuie să le îndepliniți.

IV. În considerare: viza funerară și formalitățile vamale:

În funcție de țara de unde se face repatrierea, este posibil să fie necesară obținerea unei vize funerare pentru a permite intrarea în România. Asigurați-vă că verificați cu atenție cerințele ambasadei și consulatului român din țara respectivă. De asemenea, este important să fiți conștienți de formalitățile vamale și să pregătiți documentele corespunzătoare pentru tranzitul corpului.

V. Asigurarea transportului și formalităților specifice:

Compania funerară cu care colaborați se va ocupa de organizarea transportului decedatului în România. Aceasta include asigurarea unui recipient adecvat pentru transport – un sicriu special cu proprietăți hermetice și internaționale. Este vital ca toate procedurile de transport și manipulare a corpului decedatului să fie în conformitate cu legislația privind sănătatea și siguranța.

VI. Formalitățile de aeroport și preluarea decedatului în România:

La sosirea pe aeroportul din România, vor trebui finalizate formalitățile de frontieră și vamă. Autoritățile locale vor fi implicate în procesul de verificare și eliberare a documentelor necesare, iar compania funerară vă va asista în această etapă. De asemenea, aceștia vor coordona preluarea și transportul corpului decedatului către destinația finală, în conformitate cu dorințele și planurile familiei.

Concluzie:
Repatrierea decedaților din Europa în România implică o serie de proceduri complexe și sensibile. Contactați imediat autoritățile competente și asigurați-vă că sunteți în legătură cu companii funerare specializate în repatriere internațională, pentru a vă asigura că procesul decurge fără probleme. Fiți pregătit pentru formalitățile legale, vizele, transportul și asigurați-vă că respectați cerințele specificate de autoritățile locale. În acest mod, puteți oferi defunctului un înmormântare adecvată și puteți acorda întreaga atenție procesului de înmormântare și întristare a familiei.

Cere pretul exact:

Veti primi raspunsul in scurt timp

Repatriere decedati din Europa in Romania

Repatriere decedati din America in Romania

Repatriere decedati