Sari la conținut

Aspecte de luat în considerare pentru transportul funerar din Anglia în România

Pierderea unei persoane dragi este întotdeauna o experiență emoțională dificilă și dureroasă. În astfel de momente, familia și prietenii trebuie să facă față nu numai durerii, ci și organizării unei înmormântări adecvate. Dacă persoana decedată a trăit sau a murit în Anglia, iar înmormântarea sau repatrierea sa trebuie să aibă loc în România, există mai multe aspecte importante de luat în considerare. Acest articol are scopul de a oferi informații utile și explicative pentru a ajuta familiile care se confruntă cu această situație dificilă să înțeleagă procesul de transport funerar din Anglia în România și să ia deciziile corecte.

Legislație și reglementări

Înainte de a demara procesul de transport funerar, este esențial să vă informați cu privire la legislația și reglementările aplicabile în Anglia și România. Acestea pot varia în funcție de circumstanțe, precum locul de deces, modul de transport, sau statutul de cetățean al persoanei decedate.

În Anglia, procesul de transport funerar este guvernat de legislația britanică. Este necesară obținerea unui certificat de deces de la medicul legist, care este esențial pentru obținerea unui act de înmormântare sau pentru repatriere. De asemenea, va trebui să obțineți o autorizație de transport funerar din partea autorităților sanitare și aeroportuare.

În România, procedurile și reglementările sunt diferite. Este important să verificați legislația românească în ceea ce privește importul unui cadavru și să colaborați cu un operator funerar care cunoaște și respectă aceste reguli. În general, este necesară obținerea unei autorizații speciale de la Ministerul Sănătății din România pentru a permite repatrierea și înmormântarea în țară.

Alegerea unui operator funerar

Selectarea unui operator funerar de încredere este un pas crucial în procesul de transport funerar. Este important să căutați o firmă care are experiență în gestionarea repatrierilor internaționale și care poate oferi asistență completă în acest domeniu.

Un operator funerar de încredere ar trebui să ofere următoarele servicii:

 1. Repatriere și transport funerar: Asigurați-vă că firma poate organiza transportul cadavrului din Anglia în România în conformitate cu toate reglementările legale.

 2. Documentație și autorizații: Operatorul funerar trebuie să vă ajute să obțineți toate documentele necesare, cum ar fi certificatul de deces, autorizația de transport și orice alte documente legale.

 3. Consiliere și asistență: O echipă experimentată ar trebui să vă ofere consiliere și asistență în ceea ce privește toate aspectele procedurii, inclusiv repatrierea, formalitățile vamale și înmormântarea în România.

 4. Transport adecvat: Firma trebuie să aibă mijloace de transport adecvate și echipamente speciale pentru a asigura că transportul se face în condiții de siguranță și conform reglementărilor.

 5. Costuri și transparență: Operatorul funerar ar trebui să ofere o estimare clară a costurilor și să fie transparent în ceea ce privește taxele implicate.

 6. Asistență în România: Este important să verificați dacă operatorul funerar are parteneri sau sucursale în România, pentru a asigura o repatriere fără probleme și o înmormântare adecvată.

Procesul de transport funerar

Procesul de transport funerar implică mai multe etape, iar înțelegerea lor vă va ajuta să vă pregătiți corespunzător. Iată o descriere generală a acestor etape:

 1. Obținerea documentelor necesare: După deces, primul pas este să obțineți un certificat de deces din partea medicului legist din Anglia. Acest document este esențial pentru demararea procesului de repatriere.

 2. Contactați un operator funerar: După obținerea certificatului de deces, este important să contactați un operator funerar specializat în repatrieri internaționale. Acesta vă va ghida prin întregul proces și vă va ajuta să obțineți autorizațiile necesare.

 3. Transportul cadavrului: Operatorul funerar va coordona transportul cadavrului din Anglia în România. Aceasta implică adesea transportul cu avionul, iar operatorul trebuie să se asigure că toate reglementările legale și sanitare sunt respectate.

 4. Formalitățile vamale: La sosirea în România, cadavrul va trece prin procedurile vamale. Operatorul funerar vă va ajuta să completați toate documentele necesare și să plătiți taxele vamale, dacă este cazul.

 5. Înmormântarea în România: După ce cadavrul ajunge în România și trece de formalitățile vamale, puteți organiza înmormântarea sau serviciul religios conform dorințelor persoanei decedate și ale familiei.

Costuri și asigurări

Transportul funerar internațional poate implica costuri semnificative, iar înțelegerea acestora este esențială. Costurile pot varia în funcție de mai mulți factori, cum ar fi distanța dintre cele două țări.

Cere pretul exact:

Veti primi raspunsul in scurt timp

Repatriere decedati din Europa in Romania

Repatriere decedati din America in Romania

Repatriere decedati